Areenat onnistumiselle – DuuniTunneli sekä Koulutus- ja DuuniParkki

Hämeenlinnan seudun kuntakokeilun tapahtumat, DuuniTunneli sekä Koulutus- ja DuuniParkki, pyrkivät edistämään (yli 30-vuotiaan) työnhakijan mahdollisuuksia löytää työpaikka. Ensiarvoista on, että tilaisuudet ovat alueen työmarkkinatilanteen ja tarpeen mukaan räätälöityjä, ja tilaisuuksissa on ajantasainen mahdollisuus kuulla, minkä alojen työntekijöille on tarvetta juuri tällä hetkellä. Tilaisuudet ovat otollisia hetkiä suunnitella omaa etenemistä työnhakuprosessin suhteen.

DuuniTunnelin viitoittamat jatkopolut ovat konkreettisia: syksyn tulosten mukaan näkyvä osa saa työpaikan ja osa hakeutuu ja pääsee koulutukseen. Koulutus- ja DuuniParkissa tapahtumaan osallistujien liike on henkilöstöyrityksiin päin, joten kävijöiden intressien ajatellaan painottuvan työpaikan löytymiseen.

Jokaisella tapahtumiin tulevalla työnhakijalla on mahdollisuus keskustella asiantuntijan, työnantajan edustajan tai koulutuksen järjestäjän kanssa. DuuniTunnelissa osallistujat ovat olleet kiinnostuneita muun muassa siitä, mikä taho tarjoaisi hakijalle sopivaa työvoimakoulutusta, olisiko henkilöstöyrityksellä nopeasti tarvetta työntekijälle tai millaisia seikkoja tulee ottaa huomioon yritystoimintaa aloittaessa ja kehittäessä eteenpäin. Vastaukset kysymyksiin sekä yhteinen pohdinta vievät työnhakijoita kohti tavoitteitaan.

Työnantajia edustava osapuoli vuorostaan arvostaa välitöntä kohtaamista: tilaisuuden keskustelut ovat jo ikään kuin lyhyitä työhaastatteluja, joissa voi harjoitella oman osaamisensa esittelyä. Keskustelussa työnhakija pääsee saman tien kuulemaan tarjolla olevat vaihtoehdot ja vastaavasti työnantajaosapuoli saa tiedon työnhakijan osaamisesta, motivaatiosta ja toiveista työtehtävien suhteen.

DuuniTunneli joka toinen keskiviikko klo 10 osoitteessa Pööli, Höyrysahanraitti 1 D

Koulutus- ja DuuniParkki osoitteessa Parkki Business Park, Raatihuoneenkatu 21-23

  • 7.3.23 klo 13–15: teemana raksa, talotekniikka, maanmittaus, kiinteistöhuolto, sähköautomaatio
  • 4.4.23 klo 13–15: teemana matkailu, palvelualat, tieto- ja viestintätekniikka (ICT), liiketoiminta
  • 9.5.23 klo 13–15: teemana pintakäsittely, ajoneuvoala, kone- ja tuotantotekniikka
  • 6.6.23 klo 13–15: teemana yrittäjyys