Hämeenlinnan luontotyöpäivän tapahtumia ja tunnelmia Aulangon komeissa maisemissa

Tämän blogikirjoituksen kaiken aineiston on tuottanut Hämeenlinnan kaupungin työllisyyspalveluiden Loikka viestinnän maailmaan -ryhmä, jossa viestinnällisistä tehtävistä kiinnostuneet työkokeilijat harjoittelevat pienryhmässä erilaisia viestinnän taitoja ja tekevät toimeksiantoja eri kaupungin yksiköille.

Hämeenlinnan kaupungin henkilöstö osallistui Luontotyöpäiväviikkoon 27.-31.5.2024. Luontotyöpäivä 29.5. oli luontotyöpäiväviikon kohokohta, johon myös Loikka viestinnän maailmaan -ryhmä osallistui.

Yksi ryhmäläisemme toimi koko päivän valokuvausassistenttina ja meidän muiden päivä alkoi kokoontumisella Wetterin parkkipaikalla, josta matkamme jatkui Aulangon retkeilymajalle. Matkaan tuli kuitenkin heti mutkia, sillä eksyimme väärälle reitille kiertäen näkötornin ja Joutsenlammen kautta. Näimme matkalla myös ahkeran kuvausassarimme työn touhussa. Lopulta pääsimme perille retkeilymajalle ja vain vartin myöhässä.

Päivä oli varsin kuuma, niinpä oli mukava päästä hetkeksi vilvoittelemaan retkeilymajan viileyteen, ennen kuin hyppäsimme luontotyöpäivän tehtäviin, johon kuului monenlaiset aktiviteetit ja passiivi teetit. Päivälle oli suunniteltu valtavasti ohjelmaa ja mahdollisuuksia, tosin aika ei riittänyt kaiken kokemiseen. Aluksi autoimme retkeilymajan lähialueen valmisteluissa, johon kuului muun muassa pöytien kasaaminen, riippukeinujen asennus sekä vierailijoiden opastus.

Tämän jälkeen osa ryhmästä jäi tekemään omia töitään majalle ja toimi samalla majavahtina. Lisäksi heillä oli mahdollisuus kokeilla päivään kuuluvia eri aktiviteetteja kuten vesivärimaalausta, luonnon tutkimista luuppisuurennuslasin avulla ja kaiken ahkeroinnin jälkeen oli mahdollisuus rentoutua hetkeksi riippumatossa.

Rohkeampi osa ryhmästä lähti hellettä ja hyttysiä uhmaten kiertämään Aulangon vaativia luontopolkuja. Heidän matkansa varrelle osui Ruusupaviljonki, jossa he harmittavasti unohtivat suorittaa Cityspotting -kohteen. Tämän jälkeen he suuntasivat kohti näkötornia, jossa ennen torniin nousua he ihailivat Aulangon kauneudestaan kuuluisia maisemia. Pienen lepotauon jälkeen retkeilijät kapusivat reippaasti portaat ylös näkötorniin, jossa he kohtasivat muita luontotyöpäivään osallistujia, jotka olivat haltioituneita kansallismaisemista. Aluksi piti voittaa pieni korkeanpaikankammo ennen kuin toinen matkailijoista uskaltautui kaiteen eteen kuvaamaan. Torniseikkailun jälkeen suunta jatkui portaita alas karhuveistokselle, tämän ihailun ohessa sai samalla hoidettua mukavasti Cityspotting -kohteen, joka oli nimeltään ”karhuluola”.

Pitkän päivän paahtavimmat hetket alkoivat olla käsillä ja paluumatka oli vielä edessä, tosin pientä helpotusta toi tieto, että tällä kertaa reitti olisi alamäkipainotteinen. Paluumatkan tylsyyttä helpotti Aulangon kauneus ja varsinkin kohdalle osunut valokuvauksellinen Aulangonniemi, josta napsittiin vielä muutama hieno kuva. Samalla matkailijat tutkivat alueelta löytyvää karttaa ja ilokseen huomasivat, että retkeilymajalle oli enää vain kilometri matkaa. Vaikka matka taittui lopussa hieman hitaammin, niin lopulta päämäärä oli näköpiirissä ja huojentuneet matkailijat pääsivät vihdoin lepäilemään retkeilymajan viileyteen.

Paluunsa jälkeen he kuulivat, että kuvausassarilla oli ollut myös työntäytteinen päivä ja hänen kuvauspäivänsä oli vienyt hänet näkötornilta Joutsenlammelle ja takaisin retkeilymajalle, jossa he kuvasivat rannalla ja jopa soutuveneessä. Kaikkien kaikkiaan ryhmällämme oli todella antoisa ja tuottoisa päivä, josta jäi paljon hyviä muistoja kaikille. Helteestä huolimatta väsymyskään ei painanut, sillä tuoretta kahvia oli aina saatavilla majalla.

Katso hienot videokoosteet päivästä kahden ryhmäläisin silmin

Yksi Loikka viestinnän maailmaan -ryhmäläinen tuotti päivästä koosteen omasta päivästään valokuvaajan assistenttina:

Toisen ryhmäläisen näkökulmasta päivä näytti puolestaan tältä:

Loikka-hankkeen työkokeiluryhmissä ja valmennuksissa tilaa

Työllisyyspalveluiden asiakas: kuulostaisiko tällainen toiminta mieleiseltä? Loikka-hanke kehittää nopean työllistymisen palveluita työnhakijoiden työllistymiseksi valmentavalla otteella. Loikassa on työkokeilupaikkoja useissa erilaisissa ryhmävalmennuksissa. Loikka viestinnän maailmaan on yksi näistä ryhmistä, johon otetaan jatkuvasti uusia asiakkaita. Jos kiinnostuit tästä tai muusta ryhmävalmennuksesta, ole yhteydessä TE-asiantuntijaasi ja kysy, voisiko Loikan toiminta olla juuri sinulle sopivaa!

Lue lisää Loikka-hankkeesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

Loikka-hanke on Euroopan unionin osarahoittama
Loikka-Hankkeen yhteistyökumppanit