Uskalla unelmoida – oman näköisten ja kokoisten unelmien tavoitteluun kannustetaan huhtikuussa

Monen nuoren usko tulevaisuuteen on heikentynyt, ja erilaiset tapahtumat lähellä ja kaukana koettelevat uskoa entisestään. Silloin myös omat unelmat saattavat jäädä taka-alalle, eikä uskallusta tai toivoa omiin unelmiin ja niiden tavoitteluun löydy. Unelmat ovat kuitenkin tärkeä osa tulevaisuudenuskoa.

Hämeenlinnan kaupungin työllisyyspalvelut yhteistyökumppaneineen kannustaa huhtikuun aikana erityisesti nuoria unelmoimaan oman kokoisia ja näköisiä unelmia, sekä uskomaan niihin ja itseensä. Apua ja tukea unelmien toteuttamiseen on tarjolla, askel kerrallaan. Unelmat voivat olla hyvin pieniä ja konkreettisia, tai suuria ja kaukaisia. Jokaisen unelmat ovat erilaisia, kantajansa näköisiä ja kokoisia. Kaikki yhtä tärkeitä.

Huhtikuussa 2024 ”Uskalla unelmoida” -teemaa tuodaan esille kahden nuoren tarinan kautta. Nämä nuoret ovat uskaltaneet unelmoida, ja ovat edenneet kohti unelmiaan askel kerrallaan – haasteistakin huolimatta.

”Kaikilla on oikeus unelmoida” – Lotan tarina kannustaa uskomaan omiin unelmiinsa ja muistuttaa, että tukeakin on tarjolla

Hämeenlinnalainen Lotta opiskeli toimitilahuoltajaksi ja alkoi haaveilla työstä siivoamisen parissa. Nyt hän työskentelee päiväkotiapulaisena hämeenlinnalaisessa päiväkodissa. Lotan unelmien tavoittelussa ja niiden toteutumisessa on auttanut hänen oma asenteensa sekä sopivat tukipalvelut niin opinnoissa kuin varsinaisessa työssäkin.

Lotta kannustaa kaikkia unelmoimaan ja uskomaan omiin unelmiinsa.

Kaikilla pitäisi olla oikeus unelmoida. Mihinkään – ikään tai sukupuoleen tai uskontoon katsomatta. Uskokaa unelmiinne. Ei tarvitse jännittää.

Ole hyvä ja salli markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön.

Sofian unelma on pelata naisten NHL:ssä – Hämeenlinna tärkeä etappi matkalla kohti unelmaa

Kuvassa on nuori nainen, jonka takana näkyy jääkiekkokaukalo. Kuvan päällä on teksti: Unelmani on olla maalivahti naisten NHL:ssä.

Virolainen Sofia Salamatina, 17, unelmoi siitä, että voisi joskus pelata jääkiekkoa ammattilaisena naisten NHL:ssä, PWHL:ssä. Nuori jääkiekkomaalivahti on tehnyt jo paljon töitä unelmansa toteutumisen eteen. HPK Naiset Akatemiassa pelaaminen ja Hämeenlinnassa asuminen ovat yksi tärkeä etappi matkalla kohti ammattilaisuraa. Sofia pelaa Hämeenlinnassa ainakin vielä ensi kauden. Tämän jälkeen hän jatkaa unelmansa tavoittelua mahdollisesti Ruotsissa, ja sen kautta kenties aina Pohjois-Amerikkaan saakka.

Sofia haluaa kannustaa muitakin unelmoimaan ja uskomaan unelmiinsa:

Ajattelen, että tärkeintä omassa unelmassa on uskoa siihen.

Katso Sofian terveiset ja tarina kohti omaa unelmaansa:

Ole hyvä ja salli markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön.

Jaa oma unelmasi ja katso, mistä muut unelmoivat

Jaa oman näköinen ja kokoinen unelmasi anonyymisti eli nimettömänä tällä lomakkeella, oli se sitten pienen pieni tai suuren suuri: https://link.webropolsurveys.com/S/BA807DF0B1D71E46

Joskus jo unelman miettiminen ja ”ääneen sanominen” voi vielä lähemmäs sen toteutumista. Jaamme teidän unelmianne nimettömänä tällä kampanjasivulla sekä sosiaalisen median kanavilla.

Saapuneita unelmia:

Unelmoin, että pääsen Hollywoodiin tekemään töitä media-alalla. Lähitulevaisuuden unelmia ovat päästä opinnoissa toiselle vuodelle ja saada muutto onnistuneesti pois alta.

Unelmani on luoda herättävää taidetta ja merkityksellisiä ihmissuhteita. Suurin unelmani on muuttaa ihmisten maailmankatsomusta.

Tämän vuoden unelmiani ovat esimerkiksi kesätyöpaikan ja koulupaikan saaminen, säästämisen aloittaminen sekä saada osa-aikatyö opiskeluiden rinnalle. Pidemmän ajan unelmia ovat esimerkiksi vakituinen työ tai oma yritys, puhtaat luottotiedot ja velattomuus, mennä naimisiin ja olla hyvä isä.

Unelmoin, että kuljen oikeaan suuntaan ja että löydän oman polkuni.

Mukana rohkaisemassa oman näköisten ja kokoisten unelmien tavoitteluun:

Hämeenlinnan kaupungin työllisyyspalvelut

LOIKKA-hanke

Ohjaamo Stage Hämeenlinna

Kiitos kampanjan tarinoissa mukana olleille rohkeille nuorille ja heidän unelmiensa tavoittelussa auttaneille:

Sofia Salamatina + HPK Naiset Akatemia

Lotta + Karhuryhmän päiväkoti