Yrittäjätarinat: Hämeenlinnan kuvapalvelu

Hämeenlinnan keskusta ei ole Jonkun Muun asia, vaan me hämeenlinnalaiset luomme keskustan elävyyden omilla valinnoillamme, ihan joka päivä. Tee siis itse niin kuin haluaisit jonkun muun tekevän! Nostamme tarinoilla esiin Hämeenlinnan keskustan palveluja osana valtakunnallista ”Koe kaupunki ja sen ainutlaatuinen keskusta” –kampanjaa.

Hämeenlinnan Kuvapalvelu Kasarmikadun ja Reskan kulmauksessa on palvellut hämeenlinnalaisia jo liki 38 vuoden ajan. Laajasta valikoimasta löytyy monenlaista kameroista kuvatuotetilauksiin sekä valokuvauspalveluihin.

– Yrityksemme ydin on kuva, riippumatta siitä onko se kuvattu puhelimella vai ammattikalustolla, kertoo yrittäjä Marko Tammela.

Hämeenlinnan kuvapalvelun yrittäjä Marko Tammela.

– Ihmiset kuvaavat nykyään enemmän kuin koskaan ennen. Kuva on aina ainutlaatuinen ja koskettava, ei sen merkitys muutu, vaan me yrityksenä muutumme sen käyttötarkoituksen mukaan. Jos asiakas haluaa kuvansa vaikka sisustustauluksi tai avaimenperään, se hoituu.

Verkkokauppa on iso osa Hämeenlinnan Kuvapalvelun toimintaa, joskin Tammela kertoo tuttujen vakioasiakkaiden ja asiakaskohtaamisten tuovan työhön ihan oman juttunsa.

– Paikallisuutta ja lähiostamista pidetään tänä päivänä arvossa, ja ihan selvää on, että itsekin hyödynnän keskustan yritysten palveluja. Tukea voi myös paikallista verkkokauppaa, sekin on lähiostamista, Tammela miettii.

Ovi käy ja eräs Kuvapalvelun pitkäaikaisista asiakkaista poikkeaa liikkeeseen kuvia teettämään.

– Täällä me aina kuvat teetämme. Että en minä häntä tullut tänne katsomaan, vaikka komea mies onkin, asiakas lohkaisee nyökäten Markon suuntaan ja nauraa. – Tämä on tuttu ja hyvä paikka, ja tässä lähellä.

Tammela kertoo törmänneensä monenlaisiin hauskoihin sattumuksiin vuosien varrella.

– Tässä samalla paikalla oli aikanaan puutalo, jossa oli kauppa. Eräs vanhempi rouva sitten pyyhälsi liikkeeseemme sisään ja huusi jo ovelta, että ”Onko teillä rotanmyrkkyä?” No, tällaisia suupaltteja kun ollaan, niin piti vastata, että rouva hyvä, jos ensi viikkoon maltatte odottaa, niin hankitaan!

Hämeenlinnan kuvapalvelun yrittäjä Marko Tamminen asiakkaan kanssa.