Yrittäjätarinat: Villa Marenki

Hämeenlinnan keskusta ei ole Jonkun Muun asia, vaan me hämeenlinnalaiset luomme keskustan elävyyden omilla valinnoillamme, ihan joka päivä. Tee siis itse niin kuin haluaisit jonkun muun tekevän! Nostamme tarinoilla esiin Hämeenlinnan keskustan palveluja osana valtakunnallista ”Koe kaupunki ja sen ainutlaatuinen keskusta” –kampanjaa.

Eteläkadun idyllinen Villa Marenki tarjoaa käsityönä ja ammattitaidolla tehtyjä herkkuja ja kiireettömiä, tunnelmallisia kahvihetkiä.

”Olin ristinyt Marengin mielessäni ”villasukkakahvilaksi” jo ennen koko kahvilan olemassaoloa”, kertoo Sokerileipuri Suomisen yrittäjä Jenni Höijer. ”Halusin luoda paikan, jonka tunnelma on täynnä kaikkea pehmeää ja kotoisaa.”

Villa marengin myyntitiski

Villa Marengin sijainti keskustassa on Jennille tärkeää paitsi saavutettavuuden takia, myös siksi, että hän oli katsellut Eteläkadun sympaattista puutaloa jo muutaman vuoden ja odottanut oikeaa hetkeä. Hämeenlinnan keskustassa on Jennin mielestä paljon kauneutta ja upeita elementtejä, ja yritykset ja kivijalkaliikkeet ovat avainasemassa, kun halutaan tuoda keskustaan elämää ja ihmisvirtaa.

”Täällä on ihania ravintoloita ja paikkoja, joihin mennä istumaan iltaa. Itse tulen Hämeenlinnan keskustaan hakemaan hengähdystaukoa ja omaa aikaa.”

Omasta ajasta kahvikupin ja Hesarin äärellä on tullut nauttimaan myös Jouni Heiskanen. Hän on ottanut aamuiset lukutuokiot Villa Marengissa ennen työpäivänsä aloittamista jo ihan tavaksi asti.

Villa Marengin asiakas Jouni Heiskanen

”Yrittäjänä teen pitkää päivää, joten täällä saan latautua ja rauhoittua”, Jouni kertoo. ”Se on tämä koko miljöö, musiikki, kahvi ja Hesari. Puolison kanssa käydään joskus viikonloppuisinkin, mutta erityisesti nämä aamut ovat minun juttuni.”