Aimokoulun lopputyönäyttely ”Lopun alku” Raatihuoneenkadulla

Lopun alku  – Aimokoulun lopputyönäyttely 2024

  • 3. –19.5.2024, Raatihuoneenkatu 9:ssa.  
  • Avoinna ti–to 11–18, pe 11–17, la–su 11–15  
    • Suljettu tiistaina 14.5.

Lopun alku koostuu neljäntoista nuoren aimokoululaisen lopputyöstä. Taideteoksien takana on vähintään lukuvuoden kestänyt taiteellinen prosessi: loputtomia pohdintoja, onnistumisia, mokia ja ennen kaikkea työtunteja. Aimokoulu antaa taiteen perusopetusta, ja osa oppilaista on aloittanut sen jo pienenä naperona. Lopputyö on henkilökohtaisen matkan huipennus, joka vaatii pitkäjänteisyyttä, sitoutumista ja projektin hallintaa alusta loppuun. Näyttelyn nimi vihjaa osuvasti taitekohtaan nuoren elämässä ja taiteellisessa työskentelyssä, ja kutsuu katsojaa pohtimaan aikaa ja ihmisen paikkaa siinä. Esillä on upeita töitä laajalti eri tekniikoin: maalauksia, keramiikkaa, analogisia valokuvia, pukuja, veistoksia, animaatio ja sidottu kirja. 

Näyttelyn taiteilijat 

Fanni Autio, Susanna Heiskari, Kerttu Huopio, Sara Itkonen, Samuel Kentta, Sara Koivistoinen, Jasmine Laurell, Aleksi Luopajärvi, Elsa Merivuori, Onni Rautiainen, Vanessa Samppala, Suvi Sora, Hanna Talikka, Henna Ylikippari. 

Aimokoulun lopputyönäyttelyn Lopun aika juliste.

Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän lopputyö

Syventävien opintojen aikana oppilas tekee itsenäisesti omaa taiteellista ilmaisutapaansa ja taitojaan hyödyntäen lopputyön valitsemastaan teemasta ja näkökulmasta. Syventävien opintojen oppilaat ovat iältään vähintään 16-vuotiaita. Lopputyö sisältää taiteellisen teoksen, dokumentaation ja kirjallisen osuuden, jossa tekijä arvioi omaa työtään. 

Lisätietoja näyttelystä: Antti Hämäläinen