Hyvin sanottu -festivaali löysi kuulijansa

Kaksipäiväinen Hyvin sanottu -festivaali houkutteli runsaasti kävijöitä Hämeenlinnan Verkatehtaalle. Tänä vuonna kävijämäärä kasvoi huimasti verrattuna viime vuoteen. Festareilla vieraili päivittäin noin 900-1000 kävijää per päivä. Viime vuonna kävijöitä oli noin 400-500 per päivä.

Ensimmäisestä vuodesta kasvaneen tapahtuman aikana Hämeenlinnassa käytiin yli 80 keskustelua erilaisista aiheista. Palaute tapahtumasta on ollut kiitollista, jopa ylistävää. Keskustelujen tasoa ja avoimuutta sekä järjestelyjä Verkatehtaalla on kehuttu.

”Minun ääneni on tärkeä. Se on tärkeä, vaikka minä pelkään, vaikka olen eri mieltä, vaikka ääneni tärisee. Minä olen tärkeä enkä ole yksin.” -palaute nuorelta festarikävijältä-

”Keskustelufestivaalissa parasta oli tunnelma, joka valtasi koko Verkatehtaan ja taidemuseon. Oli hienoa kokea positiivisen iloinen ilmapiiri kaikkialla. Sen sai aikaan avoimet toista kunnioittavat keskustelut, jotka jatkuivat käytävillä ja pöydissä,” kuvailee Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä.

”Meille Verkatehtaan työntekijöille jäi tapahtumasta oikein hyvä fiilis. Heti perjantaina ovista alkoi kävellä sisään myös koululaisia, mikä oli hieno homma, että he tulivat kuulolle. Tämä on hieno festivaali ja erityisesti siksi, että tämä ei ole vain keskustelufestivaali, vaan täällä puhumisen lisäksi myös kuunnellaan,” toteaa Verkatehtaan toimitusjohtaja Janne Auvinen.

Hyvin sanottu keskustelufestivaali 2023 Verkatehtaan Lasipihalla.
Verkatehtaan Lasipihalla käytiin lukuisia keskusteluja perjantain ja lauantain aikana.

Toista kertaa Hämeenlinnassa

Hyvin sanottu -keskustelufestivaali järjestettiin nyt toisen kerran. Festivaalin järjestivät Yle, Erätauko-säätiö ja Hämeenlinnan kaupunki yhdessä muiden Hyvin sanottu -hankkeen yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tapahtumassa olivat keskustelemassa muun muassa Tarja Halonen, Jone Nikula, Emilia Vuorisalmi, Pinja Eskola, Tunna Milonoff, Eeva Kolu, Lotta Backlund, Marko Björs, Antti Rönkä, Sanna Stellan ja Maaret Kallio.

Festivaalialueella järjestettyihin pop up -keskusteluihin pääsivät osallistumaan kaikki festarikävijät.

Keskustelufestivaalin päätapahtuman lisäksi Hyvin sanottu -oheistapahtumia järjestettiin useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea, kuten Lahdessa, Kaarinassa, Oulussa ja Helsingissä.

Hämeenlinnassa matka jatkuu

Ensi syksynä Hyvin sanottu -festivaali järjestetään Lahdessa Sibelius-talossa ja Hyvin sanottu -matka jatkuu myös Hämeenlinnassa. Rakentavalla ja toista kunnioittavalla puheella me rakennamme tulevaa Hämeessä ja koko Suomessa.

”Hyvin sanottu -keskustelufestivaali on lähtenyt hienosti lentoon Hämeenlinnassa. Kahden vuoden aikana loimme yhdessä Hämeenlinnan kaupungin, Erätauko-säätiön ja Ylen kanssa täysin uudenlaisen tapahtuman Suomeen, joka innostaa ihmisiä osallistumaan keskusteluun ja jakamaan ajatuksia toisten kanssa. Haluan kiittää Hämeenlinnaa mahtavasta yhteistyöstä ja erinomaisesta ilmapiiristä. Uskon, että voimme jatkaa kaupungin kanssa yhteistyötä monella tavalla Hyvin sanottu -hankkeessa,” toteaa festivaalin päätuottaja Markus Liimatainen Yleisradiolta.

 Otamme Hämeenlinnassakin koppia presidentti Tarja Halosen sanoista, jotka hän lausui Verkatehtaalla: ”Puhutaan hyvin toisiamme kuullen, ja kunnioittaen senkin jälkeen, kun ei ole käynnissä järjestettyjen keskustelujen festivaalia.”

Hyvin sanottu -matka jatkuu ja haluamme rakentaa Hämeenlinnasta keskustelevan kaupungin.

”Nämä ovat hienoja hetkiä todeta, että niin moni meistä tätä tarvitsee. Onnistuimme hyvin siinä, ettei ole pakko olla samaa mieltä, uskallamme olla eri mieltä ja silti arvostaa toisiamme. Se on Erätauko-keskustelun taika ja se luo sen turvallisen tunnelman ”, toteaa tulevaisuudentekijä Laura Latomäki Hämeenlinnan kaupungilta.

Liity mukaan Hyvin sanottu -verkostoon

Haastamme Sinut mukaan Hyvin sanottu -verkostoon. Liity Facebook- ryhmäämme tästä linkistä.

Jos haluat oppia lisää Erätauko-menetelmästä, kannattaa ilmoittautua koulutuksiin.

Ylen järjestämiä keskusteluita voit edelleen katsoa Yle Areenassa.

Hyvin sanottu keskustelufestivaali 2023. Käynnissä keskustelu hyvästä hallinnosta.
Perjantaina keskusteltiin Mitä on hyvä hallinto? Keskustelemassa oli muun muassa Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen.

Teksti: Kaisa Paavilainen
Kuvat: Miika Kangasniemi

Lisätietoja: