Kansainvälisenä museopäivänä 18.5. museoihin ilmainen sisäänpääsy

Kansainvälisenä museopäivänä lauantaina 18.5.2024 kaikkiin Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteisiin ja Hämeenlinnan Taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy.

Kansainvälistä Museopäivää on vietetty toukokuun 18. päivästä vuodesta 1977 alkaen. Tämän päivän tarkoituksena on tuoda museoiden yhteiskunnallista merkitystä esille niin yleisön kuin päättäjienkin keskuudessa. Museoiden rooli kulttuurin, historian ja tiedon säilyttäjinä ja välittäjinä on korvaamaton, ja kansainvälinen museopäivä tuo esille tätä roolia.

Vuoden 2024 teema ”Museot, koulutus ja tutkimus” korostaa kulttuurilaitosten ratkaisevaa roolia kokonaisvaltaisen koulutuskokemuksen tarjoamisessa. Kansainvälinen museopäivä ajaa kohti tietoisempaa, kestävämpää ja osallistavampaa maailmaa.

Vuoden 2024 teema, ”Museot, koulutus ja tutkimus”, korostaa kulttuurilaitosten ratkaisevaa roolia kokonaisvaltaisen koulutuskokemuksen tarjoamisessa. Museot eivät ole pelkästään paikkoja, joissa säilytetään esineitä ja näyttelyitä, vaan ne ovat myös oppimisen ja tutkimuksen keskuksia.

Ne tarjoavat mahdollisuuksia oppia uutta ja syventää ymmärrystä eri aiheista. Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteisiin on päivän ajan ilmainen sisäänpääsy. Kutsumme kaikki tutustumaan kulttuuriperintöömme, oppimaan uutta ja nauttimaan kohteistamme – Museo Skogsterista, Palanderin talosta ja Sibeliuksen syntymäkodista. Kansainvälisenä museopäivänä ei opastuksia Palanderin talolla tai Sibeliuksen syntymäkodilla

Päivän teemasta vastaa ICOMin neuvoa-antava komitea ja museopäivän koordinoinnista Suomessa vastaa Suomen museoliitto. Nykyisin Kansainvälisen museopäivän juhallisuuksiin osallistuu erilaisin tapahtumin liki 30 000 museoa ympäri maailman yli 120 maassa.

Lue lisää:
Kansainvälinen museopäivä 18.5.2024 – ICOM Finland
Ajan syyt: Suomen Puupiirtäjien Seura 10 vuotta – Hämeenlinnan taidemuseo (hameenlinnantaidemuseo.fi)
Hämeenlinnan kaupunginmuseo

Kansainvälinen museopäivä la 18.5.2024
Hämeenlinnan taidemuseo, kaikille maksuton sisäänpääsy klo 11–17
Museo Skogster ja Säästöpankkimuseo, kaikille maksuton sisäänpääsy 11-17
Palanderin talo, kaikille maksuton sisäänpääsy 12-16
Sibeliuksen syntymäkoti 12-16