Lumoudu lapsen leikistä! – ilta varhaiskasvatuksen huoltajille 17.4.2024

Tervetuloa mukaan Hämeenlinnan varhaiskasvatuksen huoltajille suunnattuun Lumoudu lapsen leikistä-iltaan keskiviikkona 17.4.2024 klo 17.30-18.30. Tilaisuutta voi seurata Teamsin välityksellä.

Jokaisella lapsella on oikeus leikkiä sekä oppia leikkien. Leikillä on äärettömän suuri merkitys lapsen hyvinvoinnille, kaverisuhteiden rakentumiselle ja ryhmään kuulumisen tunteen muodostumiselle. Leikki ja leikillisyys ovat tulevaisuudessa tarvittavia taitoja – myös me aikuiset tarvitsemme elämässä leikillisyyttä.

Miksi leikki on tärkeää varhaiskasvatuksessa? Mitä ja miten leikissä opitaan? Miten lapsi oppii leikissä toimimaan yhdessä muiden kanssa? Miten varhaiskasvatuksessa tuetaan leikkiä, vahvistetaan lapsen tunne- ja itsesäätelytaitoja? Miten leikki tukee lapsen psyykkistä hyvinvointia ja ehkäisee syrjäytymistä?
Näiden ylläolevien kysymysten äärelle pysähdymme yhdessä Tiina Virtasen ja Susanna Keskisen kanssa. Tiina ja Susanna toimivat Hämeenlinnan varhaiskasvatuksessa varhaiskasvatuksen opettajina sekä draamakasvattajina. Mukana illassa myös Maija Heino, päiväkodin johtaja sekä Katri Aronen, varhaiskasvatuksen suunnittelija.

Liity Teams-kokoukseen tästä

Ilta on osa Hämeenlinnan varhaiskasvatuksen huhtikuun Leikkihaaste- tempausta. Valtakunnallista Leikki-viikkoa vietetään 15.4.-21.4.2024 ja Leikkipäivää lauantaina 20.4.2024. Vuoden teemana ovat kaveritaidot.

Lisätietoja Leikki-päivästä Leikki tekee hyvää. Kaikille. – Leikkipäivä (leikkipaiva.fi)