Pohjoismaiset ystävyyskaupungit kohtaavat Tartossa

Hämeenlinna sekä sen pohjoismaiset ystävyyskaupungit Uppsala, Baerum, Frederiksberg, Hafnarfjördur ja Tartto järjestävät joka toinen vuosi pohjoismaisen ystävyyskaupunkitapaamisen sekä seminaarin eri teemoihin liittyen. Seuraava tapaaminen on Viron Tartossa 23.-25.5.2024.

Tarton tapaamisessa teemana on ruuan ja kulttuurin vaaliminen mm. kestävyyden näkökulmasta.

Tapahtumaan on kutsuttu jokaisesta ystävyyskaupungista myös nuoria, joilla on oma ohjelmansa viikon ajan ja he osallistuvat myös seminaariin. Hämeenlinnasta lähtee kolme nuorta sekä kaksi työntekijää sivistyksen ja hyvinvoinnin toimialalta.

Hämeenlinnan kaupungin nuorisotyöntekijä Hanna Ollila jakaa ajatuksiaan Tarton tapaamisesta matkaa omalla Instagram-tilillään @hmlnuorisotyohanna.

Seuraava tapaaminen vuonna 2026 järjestetään Hämeenlinnassa.

Pohjoismaiset ystävyyskaupunkitapaamiset ovat säännöllisiä tapahtumia, joissa pohjoismaiset kaupungit, jotka ovat solmineet ystävyyskaupunkisopimuksia keskenään, kokoontuvat. Tapaamisissa vaihdetaan kokemuksia, ideoita ja parhaita käytäntöjä eri aiheista. Tapaamisten tavoitteena on vahvistaa ystävyyskaupunkien välistä yhteistyötä ja luoda verkostoja eri aloilla.

Lue lisää Hämeenlinnan ystävyyskaupunkitoiminnasta.

Lisätietoja