Suomen kasvukäytävä liikkuu – tule mukaan!

Liikkumisella ja hyvinvoinnilla on kauaskantoiset vaikutukset kaikilla yhteiskuntamme osa-alueilla ja siksi hallituksen käynnistämän Suomi liikkeelle -ohjelman tavoitteena on kääntää liikkuminen kasvuun jokaisessa ikäryhmässä. Suomen kasvukäytävällä on myös päätettyä tähän järjestämällä liikkumisen iloon painottuvan Suomen kasvukäytävä liikkuu -tempauksen.

Mistä on kyse?

Tempaus järjestetään 31.5.-19.6.2024 minkä aikana liikutaan lihasvoimin Seinäjoelta Helsinkiin, pysähtyen päiväksi kullekin Suomen kasvukäytävän paikkakunnalle tutustumaan paikallisten liikunta- ja kuntoutusalan yrittäjien toimintaan. Viemme siis liikkumisen viestiä paikkakunnalta toiselle lihasvoimin, kävellen, pyöräillen, tanssien, potkulaudalla, jne. – tyyli on vapaa, liikkumisen ilo keskiössä.

Matkassa mukana kulkee konkreettinen viestikapula, jonka liikkumista eteenpäin dokumentoidaan tempauksen ajan. Viestikapulaan kerätään viestejä matkan varrelta ja lopuksi luovutetaan viestit Eduskuntatalolle tempauksen viimeisenä päivänä 19.6.2024.

Hämeenlinna-päivää vietetään 11.6.

Viestikapula saapuu Hattulasta Hämeenlinnaan maanantaina 10.6. ja matka kohti Janakkalaa alkaa Hämeenlinnan torilta keskiviikkona 12.6. klo 13.

Hämeenlinna-päivää vietetään tiistaina 11.6., ja päivän aikana järjestetään liikkumista ja hyvinvointia edistävää ohjelmaa. Päivän ohjelmassa mm. Hämeenlinnan uimahallin aulassa klo 17.30-19 pidettävä Erätaukokeskustelu otsikolla ”Lähiliikuntapaikat elinvoiman ja liikkumisen edistäjänä”.

Keskustelijoina on

  • toimitusjohtaja Tuire Järvinen, Hämeenlinnan Liikuntahallit
  • Liikuntasuunnittelija Panu Tavisalo, Hämeenlinnan Liikuntahallit
  • Elinvoimapäällikkö Launo Haapamäki, Hämeenlinnan kaupunki
  • Varhaiskasvatuksen opettaja Jutta Stoltenberg, Jaarlin päiväkodit
  • Johtaja Petri Keskitalo, Olympiakomitea
  • Toimitusjohtaja Heidi Leivo, Geego kids
  • Aluejohtaja Jaakko Hautakangas, Forever Pihlajalinna

Keskustelun ohjaa Suomen kasvukäytävän ohjausryhmän puheenjohtaja Markku Rimpelä.

Tutustu päivän ohjelmaan Suomen kasvukäytävän sivuilla

Liikunta- ja kuntoutusalan yrittäjä – vielä ehdit mukaan

Tule mukaan esittelemään toimintaasi ja näin vahvistamaan yrityksesi näkyvyyttä ja tunnettuutta. Toiminnan saat päättää itse ja Suomen kasvukäytävä tarjoaa materiaalit markkinointia varten. Ilmoittautuminen on auki 9.6.2024 klo 16.00 saakka Suomen kasvukäytävän sivuilla: Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan

Lisätietoja: Suomen kasvukäytävä liikkuu (suomenkasvukaytava.fi)