Suuri kuoroprojekti yhdistää yli tuhat kolmosluokkalaista kuorolaulun äärelle

Suuri kuoroprojekti Poika, joka katseli puiden latvoja tutustuttaa taas Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kolmasluokkalaiset kuorolaulun saloihin sekä Sibeliukseen. Projektin kolme konserttia kuullaan huhtikuussa.

Poika, joka katseli puiden latvoja on paikallisten koululaisten ja taidelaitosten yhteinen kuoroteos, joka tarjotaan vuosittain osana Kulttuurikeskus ARXin tuottamaa kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuuripolkua. Kevään 2024 kokonaisuus toteutetaan kolmena suurena konserttina, jotka saattavat yhteenlaskien noin 1000 lasta kuorolaulun äärelle.

Kuoropedagogi Ismo Savimäki on syksyn ja alkukevään aikana kiertänyt kouluja kaikilla kolmella paikkakunnalla harjoittamassa kolmansien luokkien oppilaille konsertin lauluja. Opettajien avustuksella ohjelmiston konserttikappaleet on luokissa hiottu esityskuntoon. Juhlalliset, koko ikäluokan yhteen kokoavat jättikonsertit järjestetään Hämeenlinnan Verkatehtaan Vanajasalissa sekä Hattulan Juteinikeskuksen ja Janakkalassa Turengin liikuntahalleissa.

Konsertissa esitetään Sibeliuksen säveltämää laulu- ja orkesterimusiikkia, mutta myös muita lauluja, jotka kertovat maailmasta, josta nuori Sibelius sai innoituksen sävellyksiinsä. Musiikin johdolla muun muassa vaelletaan metsässä, tavataan taruolentoja ja kurkistetaan Suomen kalevalaiseen historiaan.

Savimäen johdolla esiintyvää koululaisten kuoroa konserteissa säestää Sibelius-opiston Kamariorkesterista ja Cool’arcosta koostuva orkesteri Sibelius-jouset, jota johtaa Sari Vuoristo. Draamallisen kokonaisuuden konserttiin on suunnitellut ARXin taidekasvattaja Taina Maria Savimäki ja valosuunnittelusta vastaa Juha Rouhikoski. Tanssijoiden koreografiat on suunnitellut Heidi Wasko.

Poika, joka katseli puiden latvoja -kuorokonsertin tuottaa Kulttuurikeskus ARX yhteistyössä Janakkalan ja Hattulan kuntien sekä Sibelius-opiston kanssa. Suuri kuoroprojekti toteutettiin ensi kerran Hämeenlinnassa keväällä 2015 ja se on osa Kulttuurikeskus ARXin koordinoimaa kulttuurikasvatussuunnitelmaa, Kulttuuripolkua. Kulttuuripolku tarjoaa monipuolisia kulttuurikokemuksia jokaiselle luokka-asteelle kouluvuoden ja koko koulutien aikana. Vuosi vuodelta Kulttuuripolun sisällöt kasvattavat lapsen kulttuurikompetenssia. Jokainen polun sisällöistä tukee opetussuunnitelman tavoitteita ja tarjoaa sisältöjä sekä laaja-alaisiin että oppiainekohtaisiin tavoitteisiin. Kulttuuripolkua koordinoi Kulttuurikeskus ARX ja paikalliset taidelaitokset ovat mukana tuottamassa sisältöjä Kulttuuripolkuun.

Konserttipäivät:
Hämeenlinna: Ti 16.4.2024
Hattula: Ti 23.4.2024
Janakkala: To 25.4.2024

Verkatehtaan konsertin liput ovat loppuunmyyty, mutta konserttitunnelmaa voi seurata ARXin YouTube-kanavalla tiistaina 16.4. klo 12 alkaen. Video on nähtävillä 2 viikkoa tapahtuman jälkeen. Hattulan ja Janakkalan konsertteihin mahtuu jonkin verran yleisöä, esiintyjien läheisiä, katsomoon.

Lisätietoja:
Taiteellinen johtaja, kuoropedagogi:
Ismo Savimäki
ismo.savimaki@evl.fi / 040 804 9322    

Kulttuurituottaja:            
Ilona Härö
ilona.haro@hameenlinna.fi
040 869 6473

Janakkalan kunta, Anna-Milla Vainio
anna-milla.vainio@janakkala.fi / 050 330 8923