Venepaikat ovat siirtyneet varattavaksi uuteen varausjärjestelmään

Hämeenlinnan kaupungin venepaikat löytyvät nyt uudesta sähköisestä venepaikkojen varausjärjestelmästä. Varausjärjestelmän kautta varaat ja maksat venepaikan kätevästi verkossa silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Järjestelmässä näet kaikki vapaat paikat reaaliajassa. Uusimatta jääneet paikat vapautuvat varattavaksi järjestelmään uusimisajan päätyttyä.

Venepaikkojen uusiminen vuodelle 2024

Jos olet aiemmin varannut venepaikan kaupungilta ja antanut varauksen teon yhteydessä sähköpostiosoitteesi, saat sähköpostitse ohjeet venepaikan uusimiseen ja maksamiseen sekä linkin uuteen varausjärjestelmään, jossa uusit ja maksat venepaikkasi. Olemme lähettäneet muistutuksen varaamisesta myös tekstiviestillä.

Mikäli et ole ilmoittanut sähköpostiosoitettasi edellisen venepaikkavarauksen teon yhteydessä, tai ilmoittamasi sähköpostiosoite ei ole ollut toiminnassa. Voit uusia venepaikkasi seuraavissa palvelupisteissä:

  • Hämeenlinnan kaupunkineuvonnassa palvelupiste Kastellissa, osoite Wetterhoffinkatu 2, Hämeenlinna p. 03 621 3370
  • Hauhon kirjastopalvelupisteessä, osoite Punnanmäentie 18, Hauho p. 044 569 4627
  • Iittalan kirjastopalvelupisteessä, osoite Sauvalanaukio 4, Kalvola p. 03 621 3634 tai
  • Lammin kirjastopalvelupisteessä, osoite Linjatie 12, Lammi p. 03 621 3641

Kun venepaikkavaraus uusitaan palvelupisteessä, maksetaan se varauksen teon yhteydessä. Maksutapoina ovat käteinen ja pankkikortti. Voit myös ilmoittaa palvelupisteeseen sähköpostiosoitteen, johon haluat uusimislinkin, jolloin voit uusia venepaikan sähköisesti varausjärjestelmässä.

Uusimattomat venepaikat vapautuvat kaikkien varattaviksi 29.4.2024.

Uusitpa venepaikkasi sähköisessä varausjärjestelmässä tai palvelupisteessä, on varaus uusittava 22.4.2024 mennessä. Jos et uusi venepaikkavaraustasi vapautuu sinulla ollut paikka uudelleen vapaasti varattavaksi.
Jos varasit venepaikan 1.8.2023 tai sen jälkeen, on venepaikkavarauksesi edelleen voimassa, eikä sitä tarvitse vielä uusia. Sinua muistutetaan paikan varauksen uusimisesta myöhemmin sähköpostilla.

Veneilykausi alkaa 15.5. ja päättyy 15.10.

Jatkossa veneiden numero- ja laituripaikat varataan veneilykaudeksi kerrallaan. Soutuveneiden maallevetoalueilla sijaitsevat ns.”polettipaikat” ovat voimassa kalenterivuoden. Myös numeropaikalla soutuvenettä voi säilyttää ympärivuoden, mutta rantoja ylläpidetään vain veneilykauden aikana. Laituripaikalle veneen voi tuoda kun veneilykausi alkaa 15.5. ja se on vietävä pois veneilykauden päättyessä 15.10.

Lisätietoa venepaikkojen varaamisesta löydät sivulta vesireitit ja veneily.

Tutustu myös venepaikkojen varaus- ja peruutusehtoihin.

Lisätietoja varauksen uusimisesta saat Hämeenlinnan kaupunkineuvonnasta p. 03 621 3370 tai sähköpostitse osoitteesta palvelupiste@hameenlinna.fi.