Kuusen oksa auringon valossa Kuusen oksa Sibeliuksen metsässä

Luokasta luontoon

Luonto tarjoaa rikkaan ympäristön oppimiselle ja voimavarojen lisäämiselle. Ulkoympäristöjä voidaan käyttää ulkoilemiseen, liikkumiseen ja luonnosta nauttimiseen. Luonnossa toimimalla voidaan vahvistaa ryhmäytymistä ja yhteistyötä. Luonnossa voidaan opetella jokamiehen oikeuksia, suunnistaa ja seikkailla. Luonnossa voidaan toteuttaa myös erilaisia oppimiseen tai ympäristöön liittyviä projekteja. Aktiivinen toiminta luonnossa auttaa käsittelemään tulevaisuuden ilmastoon ja ympäristöön liittyvää huolta ja tarjoaa mahdollisuuksia toimia hyvän tulevaisuuden puolesta.

Luontoon voidaan tehdä erilaisia retkiä. Retken suunnitteluun on kiva ottaa lapset ja nuoret mukaan. Myös vanhempia voidaan kutsua mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan retkiä. Retkellä on mukava olla, kun on säänmukainen vaatetus ja ruokailusta tai retkieväistä on huolehdittu.

Myös kaupunkiluonto on tärkeä osa luontoa. Kaupungin puisto- ja rantaympäristöjä sekä koulun pihaa voidaan käyttää luonnossa oppimiseen. Koulun pihalla voidaan viljellä, tarjota linnuille linnunpönttöjä ja rakentaa pörriäisille hyönteishotelleja.