Hämeenlinnan väki sai uudistetun intran

Kun tämän vuoden alussa Hämeenlinnan kaupungin työntekijöistä noin puolet, 1500 työntekijää, siirtyi Kanta-Hämeen hyvinvointialueelle, päätimme muovata uusiksi myös sisäisen viestintämme pääkanavaa, intraa.

Intra on ollut Hämeenlinnassa vuodesta 2006 lähtien ja sitä on kehitetty muutaman vuoden välein kulloistenkin työelämästä nousseiden tarpeiden mukaan. Viimeisimmästä uudistuksesta oli vierähtänyt jo nelisen vuotta, jona aikana koko tapamme tehdä työtä on kierähtänyt uusille raiteille digiloikan, Teamsin ja etätöiden myötä. Oli siis aika istua alas yhdessä ja ajatella uusiksi.

Mylläsimme yhdessä puolen vuoden projektissa navigaation ihmislähtöisemmäksi irti kankeahkosta organisatorisesta ajattelusta. Haastoimme keskusteluissa toisiamme ajattelemaan totuttujen rakenteiden ohi, läpi ja yli.

Graafikkomme Miika Kangasniemi visualisoi intraa taitavasti uusiksi ja kuvasi työntekijäporukoitamme eri tilanteissa sisällä ja ulkona.

Teknisesti päädyimme jatkamaan toimivaksi todetulla WordPress-julkaisujärjestelmän Gutenbergin versiolla, joka taipui riittävästi tämän hetken tarpeisiimme. Valu Digital on osoittautunut intrankin tuottajana hyväksi ja luotettavaksi kumppaniksi, joten yhteistyömme sai jatkua.

Tällä viikolla pääsimme maaliin, kun otimme käyttöön uudistetun Hämeenlinnan väen intran.

Samalla toivotimme tervetulleiksi intraan suurimman työntekijäryhmämme eli koulujen ja päiväkotien työntekijät. Aiemmin intra on ollut opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa vain vähän käytössä, koska sinne oli teknisesti haastavaa kirjautua, mutta nyt aamulla työkoneen selaimeen avautuu intra, koska me kaikki olemme Hämeenlinnan väkeä.

Koska aika kuluu vilistäen, olemme pian vuodessa 2025, jolloin saamme toivottaa uusiksi työkavereiksemme, osaksi Hämeenlinnan väkeä, TE25-uudistuksen myötä myös työllisyyspalvelujen työntekijät.

Sisäinen viestintä on haastavaa ja siinä ei koskaan voi tulla valmiiksi. Mutta juuri nyt, tässä kohdin on hyvä pysähtyä, tutustua uudistettuun intraamme, vetää henkeä – ja todeta, hyvä Hämeenlinnan väki. Me teimme tämänkin yhdessä.

opettajia koulun pihalla heittämässä lehtiä ilmaan.
Hämeenlinnan väkeen kuuluu noin 1800 työntekijää. Kuva: Miika Kangasniemi

Kirjoittaja: Kaisa Paavilainen I Verkkotoimittaja I Hämeenlinnan kaupunki