Eri kulttuuritaustaiset naiset tutustuvat teatteriin

Oppien osallisuuteen -hanke (ESR+) on elokuussa 2023 aloittanut Euroopan unionin osittain rahoittama. Hanke vahvistaa heikoimmassa työmarkkina-asemassa ja suurimmassa huono-osaisuusriskissä olevien henkilöiden aktiivista toimijuutta ja osallisuutta sekä kiinnittymistä koulutukseen ja työmarkkinoille. Myös Hämeenlinnan Teatteri on mukana Oppien osallisuuteen -hankkeessa.

Hankkeen tavoitteet pohjaavat yhdenvertaisuuden teemaan

”Yhdenvertaisuuden toteutuessa rakenteet eivät olisi esteinä, ja kaikilla olisi mahdollisuus osallistua ja toimia samanarvoisina yhteiskunnassamme,” toteavat hanketoimijat Servet Parlak, Kaarin Allenius ja Minna Tuominen Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta sekä Jenni Tokpanou Hämeen Setlementiltä.

Hämeenlinnan Teatterin näyttelijä ja yleisötyöntekijä Sinikka Salminen Hämeenlinnan teatterilta mukana hankkeessa. Hankkeen ryhmä koostuu maahanmuuttajataustaisista naisista, joiden tavoitteena on vahvistaa omien mielipiteiden muodostamista, sanoittamista sekä tunteiden tunnistamista.
Ryhmä kokoontuu säännöllisesti kevään 2024 ajan.

Ryhmä on tutustunut Hämeenlinnan Teatteriin sekä Kysy siskoilta -näytelmään. Kysy siskoilta -esityksen jälkeen ryhmä keskusteli tunnetiloista sekä vertaili eri kulttuurien teattereita.  Teatterikurssi päättyi huhtikuun puolivälissä ryhmän omaan teatteriesitykseen. 

Lue lisää hankkeesta blogikirjoituksestamme.

Oppien osallisuuteen -logot