Kesätyöseteleiden jako edennyt vauhdikkaasti – uusi kesätyösivu auttoi kesätöiden löytymistä

Hämeenlinnan kaupungin myöntämien kesätyöseteleiden haku alkoi 1.2.2024 ja jatkuu 16.6. asti. Kesätyöseteleitä myönnettiin helmi-maaliskuun aikana yhteensä 210 kappaletta. Jaossa on yhteensä noin 500 kesätyöseteliä, eli hyvästä menekistä huolimatta seteleitä on jäljellä vielä runsaasti. Työnantajalla ja nuorella on siis vielä mahdollisuus hyödyntää kaupungin myöntämä 200 € tai 400 € rahallinen tuki 15-24-vuotiaan hämeenlinnalaisnuoren palkkaamiseen.

Tänä vuonna kesätöiden löytämistä helpotti uusi kesätyösivu Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilla. Sivun runsaan kävijämäärän ja positiivisen palautteen perusteella sille oli tarvetta. Kesätyösivu siivitti myös kaupungin tarjoamiin kesätyöpaikkoihin hakijaryntäyksen, 882 hakijaa.

Kesätyöpaikat kokoava verkkosivu auttoi sekä nuorta että työnantajaa

Aiempien vuosien palautteen ja toiveiden perusteella tälle vuodelle luotiin kesätyöpaikkojen koontisivu, josta nuoret löytävät yhdestä paikasta avoimet kesätyöpaikat. Hämeenlinnan kaupungin ylläpitämä kesätyösivu hyödyttää myös työnantajia, sillä ilmoittamalla omat kesätyöpaikkansa sivulle saavat työnantajat ilmoituksensa suoraan nuorten nähtäville. Sivu on osoitteessa www.hameenlinna.fi/kesatyopaikat. Sivulla on edelleen avoimia kesätyöpaikkoja, joskin suurin osa paikoista on jo poistunut ja rekrytoinnit päättyneet.

Kaiken kaikkiaan kesätyösivulla oli tarjolla yli 50 kesätyöpaikkaa. Parhaimmillaan kesätyösivulla oli yhteensä 43 eri ilmoitusta, joissa oli mukana kaupungin ja muiden työnantajien kesätyöpaikat. Monessa ilmoituksessa haettiin useampaa kuin yhtä kesätyöntekijää.

Myös kesätyöpaikkojen etsijät löysivät uuden sivun nopeasti. Sivulla kävi helmi-maaliskuun aikana 4 333 eri kävijää, ja yhteensä sivua on katseltu 6 264 kertaa.

Uusi kesätyösivu sai tuoreeltaan hyvää palautetta paikallisilta työnantajilta:

Kiitos teille, kun olette tehneet tämän sivun. Kesätyöhakemuksia on tullut meille tätä kautta huomattavan paljon enemmän kuin koskaan aiemmin muita kanavia käyttäen.

Tuhannet kiitokset tästä kaupungin sivustosta, johon on koottu nämä nuorten kesätyöasiat! Olemme kaksi kesää kitkutelleet ilman kesäapua, kun muita kanavia pitkin laitetut ilmoitukset eivät ole tuottaneet yhtään hakijaa. Nyt tärppäsi heti ja olen löytänyt meille kaksi reipasta nuorta. Työsopparit on jo tehty samoin kuin haettu kesätyösetelit, jotka mahdollistavat rauhallisen ja pidemmän perehdytyksen ensimmäisiin kesätyöpaikkoihinsa tuleville nuorille.

Hämeenlinnan kaupungin kesätyöpaikkoja haki ennätysmäärä nuoria

Kesätyösivu mahdollisti tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Hämeenlinnan kaupungin tarjoamien kesätöiden löytymisen yhdestä paikasta. Tämä osoittautui toimivaksi ratkaisuksi, sillä kaupungin avoimiin kesätyöpaikkoihin tuli yhteensä 882 hakemusta. Määrä on suurempi kuin koskaan. Kesätyösivulla kaupungilla oli auki 15 eri tehtävää, joista moneen palkattiin useampi kesätyöntekijä.

Hämeenlinnan kaupungin työllisyysjohtaja Mira Sillanpää iloitsee myös tuloksista:

Tämä on todella loistava määrä hakijoita. Kaupungin työpaikat kiinnostavat. Sivusto myös vastasi nuorilta nousseeseen toiveeseen saada apua kesätyöpaikkojen löytymiseen Hämeenlinnassa. Nuoret haluavat mielenkiintoisia työn sisältöjä omien kiinnostusten mukaan sekä tunteen siitä, että heidän panoksensa on merkityksellinen.

Lisälinkit ja aiemmat tiedotteet aiheesta

Työllistä nuori kesätyösetelillä! – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Uudistuneen kesätyösetelin haku käynnissä – uusi kesätyösivu kokoaa kesätyöt yhteen paikkaan – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Kesätyöpaikat – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)