Hankkeet työllisyyttä edistämässä – osa 4: WorkLAB-2

Tässä blogikirjoitussarjassa esittelemme Hämeenlinnan seudulla toimivia tai päättymässä olevia työllisyyshankkeita. Esittelyssä painottuvat hankkeet, joilla edistetään paikallista työllisyyttä. Kaikki hankkeet eivät kuitenkaan suoranaisesti ole työllisyyshankkeita, mutta niiden tavoitteet ja toiminta liittyvät vähintään välillisesti työllisyyden edistämiseen.

Hankkeet työllisyyttä edistämässä -sarjan neljännessä kirjoituksessa esittelyssä on WorkLAB-2 -hanke. Lue, mitä hankkeessa tehdään Hämeenlinnan seudun työllisyyden edistämiseksi!

Hankkeen nimi:

WorkLAB-2

Lyhyt kuvaus hankkeesta:

WorkLAB-2 hanke on Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen työllistymistä edistävää toimintaa koko Kanta-Hämeessä. Kyseessä on yhteishanke Lahden 4H-yhdistyksen kanssa, joka toimii Päijät-Hämeessä. Valmentaja opastaa asiakkaita yksilö- ja ryhmäohjauksin kohti työelämää ja koulutuksia asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaisesti. Myös terveydelliset seikat otetaan huomioon ohjaamalla esim. kuntouttavan työtoiminnan tai ammatillisen kuntoutuksen pariin. Hanke päättyy 30.6.2024.

Mitkä ovat hankkeen tavoitteet?

Ohjata nuoret aikuiset työllistymisen ja koulutuksen pariin tai tarpeen mukaan muihin palveluihin. Tavoitteena on ollut huomioida asiakkaan tarpeet ja suunnitella yhdessä sopivaa etenemispolkua.

Ketkä ovat kohderyhmänä?

Täysi-ikäiset, alle 40-vuotiaat työttömät työnhakijat

Miten hanke tukee työnhakijoita työelämään siirtymisessä?

Antamalla yksilöllistä tukea nivelvaiheissa, mm. valmistautumisessa työhaastatteluihin ja verkostopalavereissa.

Miten hanke tukee työnantajia?

Antamalla neuvoja esimerkiksi palkkatuen hakemisessa.

Onnistunut asiakastarina viimeisen puolen vuoden ajalta?

Teea tuli WorkLAB-hankkeeseen maaliskuussa juuri vastavalmistuneena merkonomina oppisopimuksella. Päivitimme työnhakuasiakirjat ja tutkimme, millaiset työpaikat tuntuisivat parhailta hakukohteilta. Teea keskittyi hyvin asioihin, harjoittelimme mm. työhaastatteluita ja hän osasi mieltää laajemmin kaupan alan osaamistaan kohti muita aloja. Hän teki useita työhakemuksia ja sai hyvää kokemusta työhaastatteluista.

Hän tuli valituksi Fronerille, jäätelötehtaalle joten onnittelut ja menestystä jatkoon! Teea aloitti pakkaajan työssä jäätelötehtaalla Turengissa huhtikuussa. Hän viihtyy työssä hyvin ja oppii uusia tehtäviä. Työnantajan kanssa on ollut helppoa suunnitella erilaisia töitä, ja edetä osaamisen mukaisesti. 

Teea kertoi, että WorkLAB oli kokemuksena positiivinen yllätys, kaikki oli selkeää ja helppoa – helpotti paljon, kun sai työstää ajatuksiaan.

Maistiaisia hankkeen konkreettisista toimenpiteistä viimeisen puolen vuoden ajalta?

  • Palkkatuki ja riittävä ohjaus työelämään siirtymisessä ja siellä pysymisessä.
  • Tuloksia 2020-2022: 238 asiakasta Kanta-Hämeessä. 73 % saanut positiivisen jatkon, joista 52 % työllistynyt, 22 % neutraali jatko esim. työkokeilun tai kuntoutuksen pariin.

Seuraa hanketta täällä:          

Instagram: worklab.hame / WorkLAB / 4H (@worklab.hame) • Instagram-kuvat ja -videot

Facebook: Worklab Häme / Facebook

Verkkosivut: Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys

Lue aiemmat kirjoitukset:

Hankkeet työllisyyttä edistämässä – osa 1: LOIKKA-hanke – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Hankkeet työllisyyttä edistämässä – osa 2: Hämeen malli -hanke – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Hankkeet työllisyyttä edistämässä – osa 3: TyöPolku – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)