Hankkeet työllisyyttä edistämässä – osa 7: Valjakolla työelämään

Tässä on seitsemäs blogikirjoitus kirjoitusten sarjasta, jossa esittelemme Hämeenlinnan seudulla toimivia tai päättymässä olevia työllisyyshankkeita.

Hankkeet työllisyyttä edistämässäsarjan seitsemännessä kirjoituksessa esittelyssä on Valjakolla työelämään -hanke. Lue, mitä hankkeessa tehdään Hämeenlinnan seudun työllisyyden edistämiseksi!

Hankkeen nimi:

Valjakolla työelämään

Lyhyt kuvaus:

Valjakolla työelämään on Hämeen Mokialla pyörivä työllisyyspoliittinen hanke, joka päättyy elokuussa 2024.  Tarkoituksena on parantaa osallistujien elämänhallintataitoja sekä edistää heidän kasvuaan, itsenäistymistään ja osallisuuttaan yhteiskuntaan. Hankkeessa ollaan työkokeilu- tai koulutussopimuksella.

Työkokeilusta tarkoituksena on siirtyminen työelämään tai kouluun ja koulutussopimuksella saada opintoja eteenpäin. Työtehtävinä hankkeessa ollut mm. varasto- ja logistiikka-ala, kiinteistöhuolto, erilaiset rakennustyöt sekä kirpputorityö. Vuoden 2023 loppuun asti mukana olivat myös keittiötyö sekä media-alan työt ja erilaiset tapahtumatuotannot.

Mitkä ovat hankkeen tavoitteet?

Ohjauksen ja valmennuksen avulla auttaa osallistujia pääsemään töihin, koulutukseen, suorittamaan opintoja eteenpäin tai loppuun sekä auttaa pääsemään tarvitsemansa palvelun piiriin.

Ketkä ovat kohderyhmänä?

Pitkäaikaistyöttömät ja nuoret

Miten hanke tukee työnhakijoita työelämään siirtymisessä?

Työkokeilun aikana työkokemuksen saaminen monilta eri aloilta. Osan kanssa opeteltu ihan työelämän perussääntöjä, kuten poissaoloista ilmoittamista tai töihin ajoissa tulemista.

Lisäksi apua työnhakuun sekä kouluihin hakemiseen. Tavoitteena on, että kaikille olisi jokin jatkopaikka, kun asiakkuus hankkeessa päättyy.

Miten hanke tukee työnantajia?

Sopivien työntekijöiden ja työpaikkojen kohdatessa hankkeessa olevia töihin eri työnantajille.

Onnistunut asiakastarina viimeisen puolen vuoden ajalta?

Asiakas oli ollut työttömänä. Hän oli tullut hankkeeseen työkokeiluun kirpputorille. Suunnitelmissa oli alanvaihto. Hän oli hakeutumassa liiketalouden opintoihin. Saimme koulun kanssa räätälöityä oppisopimuksen kirpputorille osatutkintoon ja näin opinnot alkuun. Tarkoituksena suorittaa opinnot loppuun koulussa tai etsiä toinen oppisopimuspaikka, jossa koulutus olisi mahdollista suorittaa loppuun.

Maistiaisia hankkeen konkreettisista toimenpiteistä viimeisen puolen vuoden ajalta?

Ohjaus, opetus, palkkatukityöllistäminen.

Seuraa hanketta täällä:

https://www.mokia.fi/hankkeet

Instagram: kinowanhakop, hameen.mokia.ry

Facebook: Hämeen Mokia ry, Kino Wanhakop

Youtube: Hämeen Mokia ry, Kino Wanhakop, Radio Jauho

Twitch: kinowanhakop          

Lue aiemmat kirjoitukset:

Hankkeet työllisyyttä edistämässä – osa 1: LOIKKA-hanke – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Hankkeet työllisyyttä edistämässä – osa 2: Hämeen malli -hanke – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Hankkeet työllisyyttä edistämässä – osa 3: TyöPolku – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Hankkeet työllisyyttä edistämässä – osa 4: WorkLAB-2 – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Hankkeet työllisyyttä edistämässä – osa 5: Opiskelijoiden työllistymisen ja pitovoiman edistäminen Kanta-Hämeessä – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)

Hankkeet työllisyyttä edistämässä – osa 6: Oppien osallisuuteen – Hämeenlinna (hameenlinna.fi)