Wilma on Hämeenlinnan kouluissa olevan kodin ja koulun välisen yhteydenpidon  www-liittymä. Wilmaa käyttävät mm. opettajat, opiskelijat ja huoltajat.

Wilmalla valitaan kursseja, arvioidaan, merkitään ja kuitataan oppilaan poissaoloja, selataan työjärjestyksiä, tiedotetaan, lähetetään viestejä ja paljon muuta. Wilma-tunnukset saa lapsen koululta.

Kirjautuminen:

Wilmaan pääsee kirjautumaan oheisesta linkistä: https://wilma.hameenlinna.fi/
Henkilökohtainen tunnus luodaan osoitteessa: https://wilma.hameenlinna.fi/connect

Wilma-sovelluksen käyttäminen:

 • Windows 8 -tietokoneille ja tableteille sekä Windows Phone 8 -puhelimille ilmainen Wilma-sovellus on ladattavissa Microsoftin Kaupasta. Käyttäjä tarvitsee Microsoft-tilin Wilma-sovelluksen käyttämiseen. Lisätietoa sovelluksen asentamisesta ja käyttämisestä
 • Android-laitteilla ilmainen Wilma-sovellus on ladattavissa Google Play -palvelusta,
 • iOS-laitteilla (iPhone, iPad)App Store -palvelusta

Huomaa, että ensimmäistä kertaa Wilman käyttäjätunnuksia tehdessäsi sinun tulee tehdä ne www-selaimella. Vasta sen jälkeen voit kirjautua sovellukseen.

Wilma-sovelluksen usein kysytyt kysymykset (FAQ) ja vastaukset niihin

Ohjeita Wilman käyttöön:

Jos ilmoituksia ei tule sähköpostiisi niin syy voi olla:

 • ettei Wilman asetuksissasi ole määritelty ilmoitusasetuksia 
 • käyttäjätunnuksena on sähköpostiosoite, joka ei ole enää käytössä tai muuten toimi (esim. @armas.fi, @pp.armas.fi). Suositellaan vaihtamaan käyttäjätunnukseksi voimassaoleva toimiva sähköpostiosoite
 • jos viestiä ei kuulu, tarkista myös sähköpostisi roskapostihakemisto.

Wilma -tunnusten luominen, ratkaisuja ongelmatilanteisiin StarSoftin sivuilla

Wilman käytöstä:

 • Jos tarvitset avainkoodin Wilman tunnuksen luontia varten, ota yhteyttä oppilaan kouluun. Tarvitset voimassaolevan sähköpostin, joka toimii myös käyttäjätunnuksena.
 • Jos sinulla kuitenkin on käyttäjätunnus ennestään Wilmaan, joka ei vain toimi, EI luoda uuttaa käyttäjätunnusta uudella avainkoodilla. Tällöin tilaataan uusi salasana tai muutetaan uusi sähköpostiosoite ilmoitusasetuksissa.
 • Jos huoltajalla on sähköposti sekä tunnus luotuna koulusta saadulla avainkoodilla ja unohtaa salasanansa, niin sen pääsee itse luomaan uudelleen Wilmassa kirjautumisikkunan alla olevasta linkistä "Unohditko salasanasi".
 • Voit yhdistää kaikki saman kunnan Wilmassa käytössäsi olevat tunnukset ja avainkoodit, jolloin näet kertakirjautumisella kaikkien lastesi asiat. Wilma-sovellusta käyttävien on mahdollista lisätä useamman eri kunnan tai oppilaitoksen Wilma-tunnuksia, jolloin kaikki tieto on yhdessä paikassa.
 • Jos sinulla on Wilmaan esim. opettaja-, henkilökunta- tai kouluohjaajan tunnus, voit yhdistää nekin samaan tunnukseen. Yhdistäminen tehdään Käyttöoikeudet -kohdan kautta, kun olet kirjautuneena Wilmaan.
 • Jos huoltajalla ei ole sähköpostia, Wilmaa voi silti käyttää, mutta tällöin koulun tarvitsee luoda käyttäjätunnus ja salasana huoltajalle. Ota tässä tapauksessa yhteyttä oppilaan kouluun. Tässä tapauksessa jos unohtaa salasanan, niin se pitää pyytää koululta uudelleen.

Lisää ohjeita StarSoftin www-sivuilta ja lisätietoja Visman www-sivuilta.

Asiasanat: Wilma, poissaolo, tiedotteet
Viimeksi muokattu: 31.8.2017