Osoite: Torikatu 22, Hämeenlinna
Avoinna: 5.6.- elokuun alkuun arkisin klo 9-15
Liikennepuisto on maksuton.

Liikennepuistossa on isoja ja pieniä polkuautoja sekä pieniä polkupyöriä ja kypäriä, joita voi lainata maksutta. Puistossa harjoitellaan ajamista liikennesääntöjen mukaan.

Lisäksi puistossa on liikennekasvatustapahtumia.

Merkittävä osa kaupungin historiaa

Liikennepuisto on merkittävä osa Hämeenlinnan ja Kaurialan lähihistoriaa. Se rakennettiin 1960-luvulla ja moni paikkakunnalla tuolloin asunut muistaa puiston suosittuna käyntikohteena lapsiperheille. Liikennekasvatusinto hiipui kuitenkin vuosikymmenien myötä.

Puistoa peruskorjattiin 1990-luvun loppupuolella opiskelijakilpailun ehdotusten pohjalta ja alueen luonne muutettiin silloin lähemmäksi tavanomaista korttelipuistoa. Aloite puiston palauttamisesta paremmin liikennekasvatuskäyttöön soveltuvaksi tuli Hämeenlinnan Lions Club Renko sekä naisjärjestö Linnattarilta kaupungille vuonna 2015.

Vihrevuoden korjaushanke

Kaurialan liikennepuiston uudistaminen oli yksi Vihervuosi 2016 hankkeista Hämeenlinnassa. Hankkeessa olivat yhteistyössä Viherympäristöliitto sekä Viher- ja ympäristörakentajat ry yhdessä Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Puiston perusparannus toteutettiin Vihervuoden pääteeman Kestävä suomalainen maisema mukaisesti sekä soveltaen kestävän ympäristörakentamisen kriteereitä jo suunnitteluvaiheessa, toteutuksen ja ylläpidon rinnalla.

Lisätietoja kunnostushankkeesta

Kaurialan liikennepuisto -hanke (pdf, 5 Mt)

Susanna Lappalainen, viheraluesuunnittelija
susanna.lappalainen(at)hameenlinna.fi

 

Viimeksi muokattu: 19.7.2017